Central Station Logo

Handige tools, slimme tips en exclusieve acties. Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf up-to-date. 

Blenden

Online hulpverlening biedt volop mogelijkheden, vooral als het gecombineerd wordt met face-to-face contact. Bij veel maatschappelijke instellingen staat dit dan ook hoog op de agenda, maar hoe realiseer je dat? Obec biedt een passend antwoord in de vorm van blenden: het integreren van online hulpapplicaties in de website van de instelling. 

Blenden, online hulpverlening

Voordelen

Blenden brengt aanzienlijke voordelen met zich mee: een cliënt kan een persoonlijk account aanmaken, via mail/chat communiceren met een hulpverlener, en het eigen dossier online inzien (mits toegestaan). Hulpverlening wordt dus transparant, en dat verlaagt de drempel.

 

Dossier delen

Onder welke voorwaarden gegevens gedeeld worden, wordt bepaald door het beleid van de instelling. Soms gaat het alleen om de onderlinge online communicatie tussen cliënt en hulpverlener, maar het kan ook zijn dat het hele dossier aan de cliënt ter beschikking wordt gesteld. Die kan er vervolgens voor kiezen zijn hulpverleningsplan te delen met een ketenpartner (zoals de huisarts), zonder de integriteit van de hulpverlening in gevaar te brengen.

Hulpmiddelen

Het systeeem biedt ook hulpmiddelen die het proces stimuleren. Denk bijvoorbeeld aan een gedeelde agenda, maar ook aan middelen om de voortgang te meten, zoals de zelfredzaamheidsmatrix en de participatieladder

Registratiesysteem

Welk cliëntregistratiesysteem de hulpverlener gebruikt, maakt in principe niet uit. Elk gangbaar registratiesysteem kan worden gekoppeld met de online hulpverlening van Obec Software. Met Central Station is alles al geïntegreerd en is koppelen dus  niet nodig.

 

Modules

Door online hulpverlening aan te bieden in een mix met reguliere hulpverlening kunnen maatschappelijke instellingen meer cliënten helpen met dezelfde bezetting en tegen dezelfde kwaliteit. Het archiveren van gegevens gaat automatisch, zonder grote investeringen. Online hulpverlening is modulair opgezet en dat biedt maatwerk: kies alleen de oplossingen die nodig zijn.  Hierdoor is sprake van een lage investering.

 

Benieuwd wat Obec voor uw organisatie kan betekenen? Ontdek wat Obec uniek maakt of neemt direct contact op. We komen graag bij u langs voor een vrijblijvend gesprek of een demonstratie.

  

  

© 2016 Obec Software Engineering BV